Правилно ли си настроен?

Прочит: Йоан 15:1-17

 

„Пребъдвайте в Мен и Аз във вас. Както пръчката не може да даде плод от само себе си, ако не остане на лозата, така и вие не можете, ако не пребъдете в Мен.“

(Йоан 15:4)

 

Една сутрин се събудих с песничка, която със съучениците ми бяхме пели преди много години, когато завършвахме предучилищната група. В нея се разказваше колко е важно да се молиш сутрин, на обяд и вечерта, за да бъде „сърцето ти в тон“. Този израз тогава много ме учудваше. Представях си, че става дума за нещо, което прилича на търсенето на радиостанция или телевизионен канал. Знаех, че най-добро качество се получава, когато уцелиш правилната честота.

Като творение на нашия Господ, ние сме истински човеци само когато сме „настроени“ по Исус Христос. В Йоан 15:1-8 Той използва образите на лозата и пръчките, за да призове Своите ученици да пребъдват в Него. Христос е Изворът на новия живот.

Животът на пръчките е гарантиран само когато те са на лозата. Те не само получават живот от нея, но и в нея споделят своята идентичност. По същия начин вярващите, свързани с Христос – истинската лоза – започват да отразяват Него, когато Той им дари истински живот. Връзката с Христос е условието да станем такива, каквито Бог ни призовава да бъдем.

 

Молитва: Боже, помагай ни да настройваме сърцата си по Твоя Син Исус Христос – Изворът на живота. Амин.

 

Мисъл за деня: Истински човек съм тогава, когато съм свързан с Христос.

Маарайдзо Мутамбара (Зимбабве)

 

Да се молим за: НАЧАЛНИТЕ УЧИТЕЛИ.

Остави коментар

Live Reply