Празник

Прочит: Евреи 13:5-8

„Радвайте се всякога в Господа! Пак казвам: Радвайте се!“
(Филипяни 4:4)

Съвсем скоро майка ми се пресели във вечния си дом при Господа. Тя живя 83 години пълноценно, но смъртта ѝ ми донесе много болка. Исках възпоменателната служба да отразява светлината и смелостта, с които беше живяла, затова решихме да следваме три прости правила – без черни дрехи, само хубави спомени и ако е възможно – сълзи от радост. Исках да почета паметта ѝ и да изразя любовта си към нея. Обърнах се за помощ към Бога.
Отговорът дойде във вида на един малък камък. Разбрах, че мога да поръчам речни камъни с надпис, който можех да избера: Любов, Надежда, Вяра и т. н. Избрах Празник, защото ми се стори най-подходящ израз за един добре изживян живот.
В деня на възпоменанието сложих камъните до книгата, в която можеха да пишат присъстващите. На обяда след погребението всички говореха за тях. Приятели и роднини бяха харесали идеята да имат нещо, което да им напомня за моята майка.
Тя ми липсва всеки ден, но непрестанно поглеждам към камъка и намирам сили в написаното в Евреи 13:5: „Никак няма да те оставя и никак няма да те забравя“.

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти, че ни обичаш – днес, утре и завинаги. Амин.

Мисъл за деня: Благодарение на Божията любов можем да празнуваме всеки миг от живота си.
Кевин Евелин (Флорида)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СКЪРБИ ЗАРАДИ ЗАГУБАТА НА РОДИТЕЛ.

Остави коментар

Live Reply