Преброй благословенията

Прочит: Матей 6:25-33

 

„… угодно е като ермонската роса, която слиза на сионските хълмове; защото Господ там е заръчал благоговението – живота до века.“

(Псалм 133:3)

 

През ранния септември прекарах известно време във вилата си в гората. Боровинките тъкмо бяха узрели и реших да си набера и да си направя конфитюр. Тръгнах по пътечката и започнах да се взирам внимателно надолу и да търся дребните плодове. Когато ги открих, набрах колкото можех да нося и тръгнах обратно. По пътя обаче забелязах още много боровинки, които просто бях пропуснал. А толкова внимателно ги търсех!

В животът понякога се случва нещо подобно. В някакъв момент решаваме да спрем и да се насладим на Божите благословения, преди отново да се впуснем в забързаното си ежедневие. Но тогава Господ отваря очите ни и ние забелязваме много повече знаци на Божията любов и грижа, които дотогава не са ни правили впечатление.

Напрегнатият ни живот понякога ни пречи да видим достатъчно ясно Божията любов. Когато спрем, за да отделим повече време за Бога, Той ни открива неизмерно повече от това, което очакваме да видим.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти за Твоята неизменна любов към нас. Дръж ни близо до Себе Си дори когато не сме способни да видим Твоите благословения. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ни благославя много повече, отколкото можем да видим или да си представим.

Остин Бринч (Норвегия)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СТРАДАТ ОТ ДЕПРЕСИЯ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved

 

 

Остави коментар

Live Reply