Пред бялото платно

Прочит: Галатяни 5:22-26

„А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание…“
(Галатяни 5:22-23)

Преди много години се записах на уроци по рисуване на открито с маслени бои. Много ми харесваше да рисувам сред природата, но не бях особено добра. За радост, на боите им трябва малко време, за да изсъхнат, затова, ако объркаш нещо, можеш да премахнеш боята с ножче и да го нарисуваш отново!
Представям си Божията ръка, която действа в моя живот. Всеки мой ден започва като празно платно. Цветовете, с които ще го запълня, могат да са от плодовете на Духа – любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание, а може и да са от собствената ми гордост – осъждане, негативизъм, егоизъм. Представям си плодовете на Духа в ярко жълто, оранжево, синьо и зелено, а тези на гордостта – в сиво.
В края на деня, когато видя, че нещата са се объркали и платното ми е станало сиво, Бог може да изтрие всичко. Така мога да започна новия ден с чисто платно, което Той да изпълни с ярки цветове, с плодовете на Духа, така че да се получи един красив шедьовър.

Молитва: Господи, давай ни мъдрост, за да знаем, че си винаги до нас и си готов с милост да ни простиш греховете. Нека знаем, че винаги сме добре дошли в Твоето присъствие. Амин.

Мисъл за деня: С какви цветове ще изпълня платното, което Бог ми дава днес?
Кендра Лели (Пенсилвания)

Да се молим за: ХУДОЖНИЦИТЕ.

Остави коментар

Live Reply