Пред хълма

Прочит: Исая 40:28-31

 

„… Доволно ти е Моята благодат; защото силата Ми в немощ се показва съвършена…“

(2 Коринтяни 12:9)

 

Казват, че остаряването е предизвикателство, и аз съм напълно съгласна. Но със сигурност не бих заменила мъдростта, която имам сега, с тази от по-ранните си години.

В един от дните със сребро в косите със съпруга ми решихме, че ще е добре да започнем физически упражнения за здраве. Всеки ден тръгваме надолу по улицата, за да стигнем до едно просторно и равно място за разходка. За жалост, на връщане се налага да се изкачваме. Тогава му казвам: „По-добре да се хвана за теб, ще ми е по-лесно“. Един ден бях толкова изморена, че не можех да ходя и да говоря – беше перфектното време за тиха молитва.

В живота съм стигала до стръмни хълмове, които са вземали силите ми. В такива моменти се хващам за Божието обещание, че силата Му се проявява най-вече в нашата немощ. Опитвам се всеки ден да помня, че трябва да разчитам на Бога не само когато изкачвам хълмове. Но изправя ли се пред възвишение, Божията милост и сила са насочени неотклонно към мен.

 

Молитва: Господи, усилвай нашата вяра. Помогни ни да не забравяме, че силата Ти никога не отпада и че си готов да ни помогнеш винаги, когато Те призовем. Амин.

 

Мисъл за деня: Никой хълм не е твърде висок, когато Бог е с мен.

Дара Ганъл (Северна Каролина, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ЗАПОЧВА НОВА МОЛИТВЕНА ПРАКТИКА.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply