Пред лицето на скръбта

Прочит: Йов 1:1-21

„И каза: Гол излязох от утробата на майка си; гол ще и да се върна там. Господ даде, Господ взе; да бъде благословено Господнето име.“
(Йов 1:21)

Лекарката се вгледа в екрана на видеозона и ми съобщи със загрижено изражение: „Съжалявам – няма сърдечна дейност. Изгубили сте бебето“. Сърцето ми се сви и от очите ми избликнаха сълзи. Кимнах в знак, че съм разбрала, въпреки че не можех да го проумея.
Тази загуба ми помогна да разбера по-добре Йов – човека с голямо богатство: деца, слуги, животни и добро име. За него се казва, че е бил верен на Бога и самият Той го е признал за праведен. Въпреки това за отрицателно време Йов изгубва всичко. В дълбочината на своята скръб той продължава да намира сили да прославя Бога. Когато се чувства напълно безнадежден, Йов се прекланя пред Твореца с думите: „Да бъде благословено Господнето име“.
Никой не разбира защо се случват трагедии, но те са част от нашия живот. След загубата на моето бебе аз прекарах няколко месеца в молитва. С времето все повече се чувствах готова да приема случилото се, докато разбрах, че като Йов мога да коленича пред Бога и да заявя: „Благословено да е Господнето име“. Можех да благодаря на Бога за всички благословения, които ми е дал.

Молитва: Татко, благодарим Ти за Твоите благословения. Помогни ни да Те прославяме дори тогава, когато скърбим. Амин.

Мисъл за деня: Ще прославям Бога в радостите и в скърбите.
Сара Лайънс (Канзас)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СКЪРБИ ЗАРАДИ ЗАГУБАТА НА ДЕТЕ.

Остави коментар

Live Reply