Преди да Го призовем

Прочит: Исая 65:17-25

 

„Преди да Ме призоват те, Аз ще отговарям, и докато говорят те, Аз ще слушам.“

(Исая 65:24)

 

Прехвърлях в ума си нещата, които ми се искаше да свърша, преди бебето ми да се събуди. Знаех, че стане ли от сън малката ми дъщеричка, трябва да сменя пелената ѝ и да я нахраня. Единственият начин, по който тя заявява своите нужди, е чрез нестихващ плач.

През цялото време, докато се занимавах със задачите си, поглеждат към нейното легло, за да видя дали не се събужда, а когато видях, че отваря очи, се втурнах към нея, за да изпреваря продължителния плач. Смених пелената и я нахраних. Обичам я толкова много, че съм готова на всичко за нея. Но докато спи, моето момиченце е в своя малък свят, без да чувства моето присъствие.

Когато се залових отново с другите си ангажименти, се замислих колко често приличам на нея – живея си в своя свят, докато не се случи нещо, което наричам „криза“. Тогава ужасена се обръщам към Бога за помощ.

Когато извикаме към Небесни отец за помощ, Той вече е готов да ни чуе и очаква нашия повик. Бог е готов да разреши всеки един проблем още преди да сме Го помолили. Нека Му благодарим за тази милост и любяща грижа!

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за Твоята любов, за готовността Ти да ни помогнеш още преди да сме Те помолили. Амин.

 

Мисъл за деня: Още преди да сме потърсили Бога, Той е готов да чуе нашите молби.

Дона Трим (Вирджиния)

 

Да се молим за: РОДИТЕЛИТЕ НА МАЛКИ ДЕЦА.

Остави коментар

Live Reply