Предизвикателство

Прочит: Филимон 4-7

„Не въздържай доброто от онези, на които се дължи, когато ти се отдава възможност да го направиш.“
(Притчи 3:27)

По време на Великия пост пасторът ни предизвика да прекрачим зоната си на комфорт, като започнем да даваме редовно десятък, споделяме благовестието и помагаме на хората в нужда. Аз приех предизвикателството. Именно по време на поста получих най-големия чек, който бях получавал някога. Само с натискането на един клавиш на компютъра изпратих своя десятък за църквата. Признавам, че не ми беше лесно. След това пуснах съобщение в профила си, че съм християнин и съм отворен за въпроси, както и за желаещи да отидат с мен на църква. Положителната реакция беше изумителна.
Когато се разрових, открих, че група от църквата раздава храна на бедните в един приют веднъж месечно. Сега с нетърпение очаквам всяка четвърта събота на месеца, за да бъда част от тази инициатива.
Преди си мислех, че парите никога не стигат, както и че съм твърде зает за благотворителност. Сега знам благодарение на вярата, че всички можем да правим това, към което ни призовава Божието слово. Ангажиментите ми към семейството и работата не намаляват, но намирам начин да вмъкна в графика си възможности да споделям Божията любов чрез дела на вяра.

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти за всичко, което си направил за нас, и за всичко, което ни позволяваш да сторим в Твоето име. Продължавай да ни показваш радостта от това да Ти служим. В името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Мога да живея според Божието слово независимо от бюджета и графика си.
Брайън Йънг (Тексас, САЩ)

Да се молим за: СЛУЖЕНИЯТА НА ЦЪРКВАТА.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply