Прекъсване

Прочит: Евреи 12:1-3

„И Господ дойде и застана, и извика както преди това: Самуиле! Самуиле! Тогава Самуил отговори: Говори, защото слугата Ти слуша.“
(1 Царе 3:10)

„Джулия!“ – викът на моята приятелка ме спря, докато излизах на улицата след посещение в зъболекарския кабинет. Поздравихме се и изведнъж се чу песен на птици. Тя бръкна в джоба си и извади мобилния си телефон. Беше съобщение. „Как е семейството?“ – попитах аз. Тя кимна, докато пръстите ѝ се движеше по дисплея. Не след дълго се отказах да привличам вниманието ѝ. „Добре, чао“ – казах и тръгнах. Когато пресякох улицата, тя продължаваше да пише на телефона.
Помислих си: така ли се държим с Бога? В много случаи тихото ми време с Него е прекъснато от позвъняване на телефона или на входната врата, спешни семейни нужди или внезапно подсещане за пропуснат продукт в списъка за пазаруване. Много лесно се разсейваме. Но дори когато нашето внимание се отклонява, Божието внимание към нас е неизменно.

Молитва: Прощавай ни, Господи, когато позволяваме дребни неща да ни отклонявам от Тебе. Помогни ни да Ти отдаваме цялото си внимание и да ценим Твоето присъствие. Амин.

Мисъл за деня: Винаги имам Божието внимание.
Джулия Кътинг (Обединеното кралство)

Да се молим: ДА ПРЕКАРВАМЕ ПЪЛНОЦЕННО ВРЕМЕ С БОГА.

Остави коментар

Live Reply