Прекрасен ден

Прочит: Марк 1:29-39

 

„И на сутринта, когато беше още тъмно, стана и излезе, и отиде в уединено място, и там се молеше.“

(Марк 1:35)

 

„Чувствам се изтощен“ – признах пред своя началник. На работа и вкъщи ме очакваха недовършени проекти. Всеки ден пристигаха важни задачи – на електронната поща, на бюрото ми, на входната врата. Не можех да се справя с всичко. След като ме изслуша, началникът ми каза: „Всяка сутрин избирам едно важно нещо, което да направя през деня, за да мине той добре“. Тогава се сети, че има друг ангажимент, и прекъснахме разговора. Аз останах в размисъл над неговите думи: кое е едното важно за деня – имейлите, срещите, работата у дома?

В днешния прочит Исус става рано – преди учениците и тълпата, която щеше да се появи. В този ранен час Той прекарва време в молитва. Докато четях този стих, почувствах, че Бог ми казва какво трябва да направя, за да бъде денят ми прекрасен – да Му позволя да ме обича и да Го обичам. Започването на деня с Божието слово и с Неговата любов прави всичко различно. Вместо да се тревожа за нещата, които трябва да направя, се радвам на деня, когато го започна с Бога.

 

Молитва: Отче, когато ежедневието поглъща цялото ни внимание, помагай ни да не забравяме колко е важно времето, което отделяме за Теб всеки ден. Амин.

 

Мисъл за деня: Времето с Бога е най-важното днес.

Касиус Ру (Южна Каролина, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО РАБОТИ ПОД СТРЕС.

 

Остави коментар

Live Reply