Преобразени

Прочит: 1 Солунци 5:12-23

„А сам Бог на мира да ви освети напълно…“
(1 Солунци 5:23)

С мъжа ми решихме да купим една прекрасна къща, строена през 1911 г. Витражите, вградените шкафове, скритото стълбище и просторната слънчева всекидневна надминаха нашите очаквания. Един приятел ни каза, че толкова ниски тавани са необичайни за времето, в което къщата е строена. Той и мъжът ми решиха да погледнат какво има зад мазилката, затова пробиха малка дупка в един от таваните. Когато погледнаха през нея, се удивиха от гледката и решиха да махнат цялата мазилка. Съхранените толкова години прашни греди бяха невероятно наредени и приличаха на венец над цялата стая. Решихме да преработим тавана и да открием цялата му красота, която незнайно защо някой е скрил.
Осъзнах, че можем да видим нещо подобно и в нашия живот. Може би позволяваме на греха да изопачи образа, който Бог е вложил в нас, но ако с Негова помощ се опитаме да премахнем лепкавите му следи, ще видим отново колко прекрасен е Господ и всичко, което е сътворил. Тогава няма да се сдържим да прославим нашия Създател и Изкупител.

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че никога не се отказваш от нас. Помогни ни да се освободим от греха, който ни заплита в мрежите си, и да се радваме на общението с Теб. Амин.

Мисъл за деня: Божието освещаващо дело може да ме преобрази.
Шарън Сетцър (Вашингтон)

Да се молим за: КОНСТРУКТОРИТЕ.

Остави коментар

Live Reply