Преобразявайте се

Прочит: Ефесяни 4:17-31

„И недейте се съобразява с този век, но се преобразявайте чрез обновяването на ума си, за да познаете от опит какво е Божията воля – това, което е добро, благоугодно на Него и съвършено.“
(Римляни 12:2)

Аз с нетърпение очаквам времето за пролетното почистване. Обичам да отворя широко прозорците и да почистя онези места, които през цялата зима остават скришни за погледа ми. Започвам да тършувам из шкафовете и килера, за да изхвърля всички дрехи, които вече не стават за носене. Това винаги е тежка задача и винаги се изненадвам колко ненужни неща пазя в къщата си.
Благодарна съм за възможността да почиствам, да се освобождавам от непотребното и да се подготвям за следващия сезон. Също толкова благодарна съм за дните на Великия пост и за духовното прочистване, което съм предизвикана да предприема в това време. Разравям се дълбоко в забравените кътчета от ума и сърцето си, за да открия всичко ненужно, което съм трупала. Често откривам там завист и обида. С молитва и размисъл в дните на поста имам възможността да се очистя духовно.
Преди разпъването на кръста Исус Христос престояваше дълго в молитва и размишление. Ние също можем да се подготвим духовно за възпоменаването на Неговата жертва. Така ще се почувстваме възстановени.

Молитва: Милостиви Господи, давай ни мъдрост, за да разберем какво трябва да премахнем от живота си, и сила, за да го направим. Амин.

Мисъл за деня: Постът възстановява и укрепва моята вяра.

Да се молим за: ОБНОВЛЕНИЕ ПО ВРЕМЕ НА ВЕЛИКИЯ ПОСТ.
Моника Андерман (Ню Йорк)

Остави коментар

Live Reply