През тунела

Прочит: Йоан 8:12-14

 

„Ще доведа слепите през път, който не са знаели, ще ги водя в пътеки, които са им били непознати; ще обърна тъмнината в светлина пред тях и неравните места ще направя равни. Така ще сторя и няма да ги оставя.“

(Исая 42:16)

 

Когато бях малка и живеехме в североизточната част на Джорджия, на всеки две години ходехме за Коледа при баба в Роуд Айлънд. Колкото и да обичах тези гостувания, една част от пътуването винаги ме плашеше – тунелът „Линкълн“. Той беше дълъг и тъмен. Когато го наближавахме, аз си затварях очите и поглеждах само за да видя кога ще излезем оттам. Казвах на баща си, че се страхувам от тунела, а той ме питаше: „Искаш ли да видиш баба си?“. „Разбира се“ – отвръщах аз. Тогава той казваше: „За да стигнем да къщата ѝ, трябва да минем през тунела“. Тогава аз се заглеждах в далечната светлина, която подсказваше, че скоро ще сме при баба.

По-късно през живота си преминавах през труден развод. Понякога ми се искаше да има друг път. Молех се Бог да ми помогне да премина и през този „тунел“. Но както любимият ми баща ми напомняше, единственият изход от тунела е да преминеш през него. Колкото и голямо да беше това изпитание, аз знаех, че ме очакват по-добри дни. Долавях проблясъците на Божията светлина дори в мрачните моменти и дочаках деня, в който стигнах края на тунела и се зарадвах на светлината.

 

Молитва: Боже, помагай ни да не отклоняваме погледа си от Теб и Твоята светлина, когато преминаваме през тъмните и плашещи преживявания в живота. Амин.

 

Мисъл за деня: Божията светлина ще ме преведе през всяка трудност.

Мишел Скарборо (Джорджия, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ОТЧАЯНО ТЪРСЯТ НАДЕЖДА.

 

Остави коментар

Live Reply