През водите

Прочит: Псалм 46:1-5

„Когато минаваш през водите, с теб ще бъда, и през реките – те няма да те потопят…“
(Исая 43:2)

През август 2016 г. Луизиана преживя голямо наводнение, което предизвика бедствие. Домовете и поминъкът на много хора пострадаха. Ситуацията беше сериозна.
Въпреки всичко около нас ние виждахме знаци за присъствието на Божия Дух. Хората се събираха да се молят заедно, преди да се захванат със сложната задача по възстановяването. Доброволци, някои от които не познавахме, приготвяха храна. Получихме помощ от много щати. Църкви и други организации подсигуриха необходими продукти. От близо и далеч идваха хора, които искаха да помогнат. Една груха от Лос Анджелис работи цял ден в дома на моя приятелка и дори ѝ подари нова Библия. После ни поканиха на вечеря в църквата, където бяха отседнали. Тези дела на любов ни насърчаваха и ни даваха сили.
Възстановяването е дълъг и бавен процес, но Бог действа чрез делата на приятели и непознати, които ни помагат материално и духовно. Невъзможно е да си представим, че някой от нас може да се възстанови напълно без действието на Божия Дух. Бог доведе хора от близо и далеч, за да ни спасят от наводнението.

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че ни привдигаш и възстановяваш, когато животът е труден. Амин.

Мисъл за деня: Бог винаги е до мен.
Глен Греъм (Луизиана)

Да се молим за: ЖЕРТВИТЕ НА ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ.

Остави коментар

Live Reply