При голямата риба

Прочит: Яков 1:1-12

 

„Блажен онзи човек, който устоява на изкушение; защото като бъде одобрен, ще приеме за корона живота, който Господ е обещал на онези, които Го обичат.“

(Яков 1:12)

 

Преди известно време заведох осемгодишния си внук на риболов за първи път. Прекарахме по-голямата част от деня с въдици във водата. Той се радваше и на малките рибки, но мечтаеше да хване голяма. Когато започна да се стъмва, внукът ми предложи да хвърлим въдиците в по-сенчестите места, където имаше тръстика. Казах му, че е рисковано, защото могат да се оплетат. „Но дядо – каза той, – мисля че точно там живее голямата риба.“ Хвърлихме въдиците в тръстиката и те се оплетоха няколко пъти. Ние обаче бяхме търпеливи и скоро изпитахме вълнението от улова на голяма риба.

Исус не ни обещава лек път. Понякога е по-безопасно да продължим с познатото ежедневие, вместо да поемем риска да говорим и действаме съобразно вярата в Него. Но Яков ни казва, че ако постоянстваме смело във вярата, ще получим своята награда.

 

Молитва: Милостиви Боже, Който ни обичаш, благодарим Ти за мъдростта на децата. Давай ни смелост да поемаме риск и да постоянстваме в Христос. В Неговото име се молим. Амин.

 

Мисъл за деня: Следването на Христос може да е рисковано, но винаги си струва.

Дъг Уингърт (Аризона, САЩ)

 

Да се молим за: РИБОЛОВЦИТЕ.

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply