При Христос

Прочит: Лука 6:12-19

 

„И цялото множество се стараеше да се допре до Него, защото от Него излизаше сила и изцеляваше всички.“

(Лука 6:19)

 

Веднага щом влязох в църквата, започнах да търся активно Бога. Когато се четат библейските текстове, аз с внимание слушам какво Той ми казва. Обичам да пея и да се наслаждавам на Божието присъствие в събранието.

Понякога ми е трудно да забравя всичките си притеснения – тревожните мисли, които изпълват ума ми. Богослужението подновява моята вяра и ми дава неповторимо чувство за общност с Бога и с останалите вярващи. Сякаш мога да докосна Спасителя. Той ме изцелява от болките, страха, умората и отчаянието. Помага ми да заобичам живота отново, да заобичам хората.

Богослуженията ни възстановяват и ни насърчават да служим на Христос и да споделяме вестта за спасението. Имаме място – църквата, както и време – богослужението, когато можем да се докоснем до Бога и да получим от Него обновена вяра, надежда и любов.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти, че винаги имаш за нас насърчителни слова; че има време, в което всички Твои деца се събират заедно в Твоето присъствие. Благодарим Ти, че ни даваш сила и ни изцеляваш. Амин.

 

Мисъл за деня: Кое ме спира да се събера с останалите вярващи, за да бъдем заедно в Божието присъствие?

Татяна Меншова (Беларус)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СКОРО НЕ СА ПОСЕЩАВАЛИ БОГОСЛУЖЕНИЯ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply