Прибежище

Прочит: Псалм 90:1-17

 

„Господи, Ти си ни бил обиталище от род в род.“

(Псалм 90:1)

 

Майка ми в момента е настанена в болница, защото страда от бъбречно заболяване. Вчера прекарах няколко часа с нея. Макар че трудно разбирах какво говори, виждах в усмивката ѝ любовта на Бога, на Когото тя служи през целия си живот.

Мама е човек на вярата и се моли усърдно всеки ден. Тази година тя започна десетия си прочит на цялата Библия. Вярата за нея винаги е била прибежище и извор на сила в трудностите. Тя е много състрадателна. Приютявала е бездомни, посещавала е болни и е хранила бедните. Мама винаги ни казва: „Деца, моето най-голяма желание е винаги да следвате Христос“.

Нейното здравословно състояние е много сериозно, но аз зная, че тя е на сигурно място в Божите ръце. Нейният пример на вяра винаги ми напомня, че мога да намеря прибежище при Бога, каквото и да се случва.

 

Молитва: Благодарим Ти, Господи, че ни даваш примери на вяра. Помагай ни да ги следваме. „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Какъв пример на вяра ще дам на хората?

Хесус Квинтанила Осорио (Мексико)

 

Да се молим за: ХОРАТА С БЪБРЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply