Прибежище от бурята

Прочит: Псалм 46:1-11

„Господ е скала моя, крепост моя и избавител мой, Бог мой, канара моя, на Когото се надявам; щит мой, рогът на избавлението ми и високата ми кула.“
(Псалм 18:2)

Когато ураганът „Мария“ удари Пуерто Рико, със съпруга ми бяхме ужасени. Гледахме безпомощни как безмилостната стихия вилнее над красивия ни остров. Прекарахме мъчителните часове в молитва Бог да ни предпази от бурята. Чувствах се съсипана и нямах сила да продължа.
Докато се борех с отчаянието, си припомних думите на псалмиста: „Бог е прибежище и сила за нас; винаги изпитана помощ в напасти“ (Псалм 46:1). Хванах се здраво за това обещание и почувствах Божието присъствие.
Пред лицето на стихията се научих да се надявам не на собствените си сили, а на Бога. Почувствах безусловна любов в присъствието на Бога, Който ме закриляше през мрачната и страховита нощ, и продължих да се надявам на Неговата помощ. Дори сред най-страшната буря не бива да забравяме, че всемогъщият Бог е наше прибежище.

Молитва: Боже, Който пазиш нашия живот, благодарим за непрестанната Ти грижа в моментите, когато сме безсилни. Бъди наше прибежище и ни подкрепяй със Своята сила. Амин.

Мисъл за деня: Бог е мое прибежище.
Нерейда Рейес Сантос (Пуерто Рико)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ СЛЕД УРАГАН.

Остави коментар

Live Reply