Прибежище в бурята

Прочит: Матей 14:28-33

 

„Така ще се веселят всички, които се надяват на Теб; винаги ще се радват, защото Ти си им покровител; и ще ликуват в Теб онези, които обичат Твоето име…“

(Псалм 5:11)

 

Не спираше да вали и районът, в който живеем, се наводни за много кратък период от време. Гледах как улиците се изпълват с вода. До ресторанта, където с жена ми обядвахме по-рано през деня, сега течеше река, а той беше подслонил хора.

Неочакваният порой ми напомни колко непредвидим е животът ни. Искаме нещата да вървят гладко, заблуждаваме се, че имаме контрол над ситуациите, но дълбоко в себе си знаем, че във всеки един момент нещо може да промени нашите планове. Бурята може да ни завари в спешното отделение, докато гледаме сметките, които не можем да платим, или когато ни повикат в училище заради лошата постъпка на нашето дете. Къде ще намерим прибежище?

Признавам, че много пъти съм се опитвал да посрещна бурите със собствени сили, всички го правим. В такива моменти обаче се нуждаем от Бога, прибежището, за което говори псалмистът. Когато се обърнем към Него, ще открием, че пръв Той се е обърнал към нас със Своята любов.

 

Молитва: О, Боже, дълбочината на Твоята любов надминава нашите представи. Помогни ни да не забравяме, че никога не сме сами. Амин.

 

Мисъл за деня: Няма да забравям в трудностите, че Божията любов е мое прибежище.

Робърт Сорозан (Пенсилвания, САЩ)

 

Да се молим за: МЕСТАТА, ЗАСЕГНАТИ ОТ НАВОДНЕНИЯ.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply