Прибежище

Прочит: Псалм 55:1-8

 

„Щях да ускоря бягането си надалеч от вихъра и от бурята.“

                                                                               (Псалм 55:8)

 

Когато бях малка, се криехме от често връхлитащите торнада в мазето зад къщата, вдълбано в земята и укрепено с дървен материал. Когато се влезеше през вратата, три стъпала водеха до достатъчно широко помещение, в което можеше да се побере цялото семейство. Започнеше ли бурята, слизахме долу и се скривахме, заобиколени от консерви. Понякога това продължаваше с часове, докато навън върлува ураганен вятър и гръмотевици раздират небето.

В живота често се нуждаем от скривалище, където да прибегнем, когато сме разтърсени от бури: болести, проблеми с децата, финансови кризи, неразрешими конфликти. В такива ситуации страх изпълва сърцата ни.

В Псалм 32:7 се казва, че Бог е наше прибежище. Когато страхът нахлуе в живота ни и търсим къде да се скрием от него, Божията утеха и сила могат да изпълнят нашите души. Понякога Господ милостиво усмирява бурята, но дори тя да не утихне веднага, Той винаги отнема страха и съмнението, ако чакаме, молим се и търсим Божието лице.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти, че можем да бъдем освободени от страха благодарение на смелостта, която получаваме от Теб, когато Те потърсим. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато съм изплашен, мога да се моля и да се доверявам на Божиите обещания.

Шарън Брейнър (Оклахома)

 

Да се молим за: ХОРАТА, ОБЗЕТИ ОТ СТРАХ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply