Приближавайте се към Бога

Прочит: 1 Коринтяни 9:24-27

 

„Приближавайте се към Бога и Той ще се приближава към вас.“

(Яков 4:8)

 

Когато стигнах до финала, гърлото ми пулсираше. С всяко вдишване гърдите ми се издуваха. Бях завършила първото си петкилометрово бягане малко преди 51-вия си рожден ден.

Бях започнала да бягам година по-рано. В началото бягах само когато имах настроение и докато се изморя. Нямах особен напредък. Тогава реших да си съставя план. Идеята ми беше да стартирам с няколко минути ходене, после 60 секунди бягане. Постепенно увеличавах времето и след няколко седмици можех да тичам в продължение на пет минути, без да спирам. Вместо изтощена, се чувствах освежена.

Бягането на дълги разстояния изискваше дисциплиниран живот. По същия начин стабилното ни духовно състояние изисква дисциплина в четенето ва Библията, размишлението, поста и молитвата. Точният план за библейски прочит и определеното време и място за молитва ми помагат да не отклонявам вниманието си и да съм близо до Бога. Приближаването към Него изисква насочване на сърцето, не в следване на сухи предписания за привличане на Божието внимание, а с желание да прекараме пълноценно време с Него. И както ни обещава днешният стих, Бог също ще се приближава към нас.

 

Молитва: О, Господи, усилвай желанието ни да Те познаваме повече. Амин.

 

Мисъл за деня: Приближавам се към Бога, като прекарвам време с Него.

Барбара Гордън (Мисури, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ПОСТАВЯТ НАЧАЛОТО НА НОВ ДУХОВЕН НАВИК.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply