Приготвяй пътя

Прочит: Матей 3:1-6

 

„Пригответе пътя на Господа! Прави направете пътеките за Него!“

(Матей 3:3)

 

Паяците много обичат да правят паяжини пред входната ни врата. Нишките започват от единия край на стряхата чак до другия и е почти невъзможно да минеш, без да станеш целият в паяжини. Тъй като обикновено аз пръв излизам от вкъщи, честта се пада на мен. Така проправям пътя за жена ми, която излиза след мен.

Това по някакъв начин ми напомня за Йоан Кръстител, който проправи пътя пред Исус, но разбира се – в духовен смисъл. Той беше натоварен с отговорността да обяви, че идва Месия.

Аз не съм Йон Кръстител и няма да „приготвям пътя на Господа“, но искам животът ми да Го прославя и да бъде свидетелство, което ще води и други при Него. В своите семейство, сред съседите и колегите си ние можем да отразяваме Христовия образ чрез живота си. Любовта, добротата и честността ни могат да бъдат поводи да заявим за своята надежда (вж. 1 Петр. 3:15). Можем да засвидетелстваме християнската си вяра и сред непознати, когато пазаруваме или когато пътуваме. Например отваряйки вратата пред някого, когато чуем неговото „Благодаря!“, вместо само „Моля“, можем да добавим: „Бог да те благослови“.

Исус вече беше на тази земя, но обеща да дойде отново (вж. Йоан 14:3). Ако отразяваме Него в този свят, ще можем да приготви пътя на второто Му идване.

 

Молитва: Небесни Отче, помагай ни да живеем така, че да водим хората при Исус. Давай ни думи, с които да споделяме своята надежда. Амин.

 

Мисъл за деня: Богоугодният ни начин на живот може да доведе другите при Исус.

Милтън Харис (Вашингтон)

 

Да се молим: ДА ТЪРСИМ НАЧИНИ ДА ОТРАЗЯВАМЕ ХРИСТОВАТА СВЕТЛИНА.

 

Остави коментар

Live Reply