Прииждащи вълни

Прочит: Псалм 46:1-6

 

„Бог е прибежище и сила за нас, винаги изпитана помощ в напасти…“

(Псалм 46:1)

 

Един ден отидох на плаж. Малко след като си сложих стола до водата, видях, че един баща влиза в океана с малкия си син. Детето си играеше с вълните, които заради настъпващия прилив ставаха все по-големи. Една от тях го блъсна и то загуби равновесие. Баща му веднага го хвана и му помогна да запази спокойствие. Вълната се върна толкова бързо, колкото беше дошла и детето пусна ръката на баща си, чувствайки се сигурно. Скоро дойде нова силна вълна, но малкият вече си беше научил урока. Отиде при баща си, обгърна с малките си ръчички крака му и остава стабилен. Вече знаеше къде да търси защита.

След като това се повтори няколко пъти, аз осъзнах, че и в живота ни заливат вълна след вълна. На някои е лесно да устоим, но други ни разклащат. Към кого се обръщаме, когато сме в опасност? Опитваме ли се да се изправим сами срещу вълните? Бог бди над нас и винаги е готов да ни помогне и успокои. Нека търсим Него, когато вълните ни заливат.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че винаги си до нас. Помогни ни бързо да Те потърсим, когато сме в опасност. Не е нужно да се опитваме да се справим сами. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато съм в беда, ще се държа в Бога.

Мишел Джонсън (Северна Каролина, САЩ)

 

Да се молим за: БАЩИТЕ И СИНОВЕТЕ.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply