Пример за служение

Прочит: Матей 25:31-40

„А Царят ще им отговори: Истина ви казвам: Понеже сте направили това на един от тези най-малки Мои братя, на Мен сте го направили.“
(Матей 25:40)

Един ден, докато чакахме автобуса, майка ми се заговори с един човек на спирката за нуждата му от Христос. Видях колко внимателно я изслуша той и как се замисли. Майка ми обича хората и винаги споделя своята вяра.
Докато се приготвях за пасторско служение, слушах лекции за това как да бъдем Божи свидетели. Но когато започна да споделям вярата си, аз мисля за примера на моята майка. Нейното желание да говори с хората се основаваше на искрената ѝ загриженост за тях, а не на заучени алгоритми за евангелизация.
Поведението на моята майка е истински пример за вяра, която копнее всеки човек да познае спасителната сила на Христос. Тя не се възприемаше като служител, но насърчаваше хората, молеше се с тези, които имаха нужда от молитва, и даваше надежда на отчаяните. Майка ми просто правеше каквото е нужно, за да помогне и да сподели своята вяра. От нея научих, че това споделяне не е необходимо да следва конкретен метод, а е нещо, което всеки от нас може да прави всеки ден, където и да се намираме.

Молитва: Боже, помагай ни да споделяме Твоята любов и историята на спасението. В името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Където и да се намираме днес, можем да бъдем Христови свидетели.
Тад Картър (Тексас)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е ХРИСТИЯНСКИ ПРИМЕР ЗА МЕН.

Остави коментар

Live Reply