Присадени

Прочит: Римляни 11:16-24

 

„… някои клони са били отрязани и ти, като беше дива маслина, си бил присаден между тях и си станал съучастник с тях в тлъстия корен на маслината…“

                                                                                   (Римляни 11:17)

 

Веднъж баща ми присади клонче от круша към ябълково дърво. Той първо отряза един клон от ябълката и заглади повърхността. На нея направи процеп, в който пъхна клончето от круша. Накрая намаза клона със смола, за да се задържи там здраво. След време това дърво роди плодове, които изглеждаха като ябълки, но имаха вкус на круши.

След като наблюдавах целия този процес, аз вече можех да разбера стиха от единадесетата глава на Римляни много по-добре. Когато ни подарява спасение, Господ внимателно отстранява всичките ни вредни стари навици и ни „присажда“ в Своето семейство. Смъртта на Исус на кръста прави възможно да станем част от това семейство. Ние получаваме печата на Святия Дух и биваме приобщени към Христовата църква (Деяния 2:47) – духовното семейство, което занапред ще ни осигурява духовна храна и общение, за да растем и да даваме плод.

Всеки от нас има нужда да бъде част от вярваща общност. Ако сме нови във вярата, може би ще ни е трудно да намерим своята общност и да се задържим там, но Господ ще ни „присади“ на правилното място, ако бъдем търпеливи. Така ще растем и плодовете от този растеж ще бъдат любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание (Галатяни 5:22).

 

Молитва: Боже, Изкупителю наш, помагай ни да растем като част от  църковното семейство. Амин.

 

Мисъл за деня: Чрез Исус ние сме част от Божието семейство.

Карлайн Фишър (Калифорния)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ПРИОБЩАВАТ КЪМ НОВО ЦЪРКОВНО СЕМЕЙСТВО.

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply