Притча със сладки

Прочит: 1 Коринтяни 12:14-27

 

„Защото както тялото е едно, а има много части и всички части на тялото, ако и да са много, пак са едно тяло, така е и Христос.“

                                                                         (1 Коринтяни 12:12)

 

„Бабо, какво е това?“ – попита Джоселин и докато успея да я спра, тя облиза маста, която бях оставила в една купа на плота, и лицето й се изкриви в знак на погнуса. „Отвратително, бабо! Не слагай това в сладките!“ Помогнах на Джоселин да си измие ръцете и се опитах да я убедя, че такива отвратителни неща правят сладките вкусни. „Но бабо, това няма вкус на сладки“ – настояваше тя.

С внучката ми разговаряхме за продуктите, с които готвим. Обясних й, че всички те, взети поотделно, могат да имат лош вкус, но когато се смесят по правилния начин, се получават много вкусни неща.

Замислям се, че хората са като тези съставки в „Божията рецепта“. Някои от нас са доста неприятни в определени моменти, но Бог е благословил всички с различни дарби и способности. Едни са призовани да бъдат учители, а други да изцеляват. Библията ни казва, че когато една част от тялото липсва, цялото тяло страда. Бог ни е създал така, че всички ние да можем да Му служим и да разширяваме Неговото царство на земята.

 

Молитва: Велики Боже, благодарим Ти за всичко, което си ни дал. Учи ни как да използваме своите дарби, за да Те прославяме. Амин.

 

Мисъл за деня: Какви са моите дарби, с които мога да служа на Бога?

Глайнис Белек (Канада)

 

Да се молим за: БАБИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ.

 

Остави коментар

Live Reply