Прицелната точка

Прочит: Филипяни 4:8-9

„… впускам се към прицелната точка за наградата на горното призвание от Бога в Христос Исус.“
(Филипяни 3:14)

Нещо черно, приличащо на паяк, се появи пред погледа ми. Потупах окото си, но то се разнесе още повече. Наплисках се с вода и го разтърках, но и това не помогна. По-късно през деня сякаш в ъгъла на окото ми имаше проблясъци като светкавици.
Притесних се, че може ретината ми да се е отлепила, и се обадих на лекаря. Прегледът установи очен проблем, който пречи на светлината да се усвои от окото, което води до това да виждам сенки. За щастие, ретината си беше добре. Лекарят ме посъветва да не се съсредоточавам на тези елементи, които окото вижда, а да се опитвам да гледам отвъд сенките. Ако се съсредоточавам върху сянката, нервните импулси ще се насочват натам и така зрението ми ще се уврежда. Мозъкът бил настроен да подсилва това, в което се съсредоточаваме.
Когато се замислих за това, открих един духовен паралел. Ако фокусирам мислите си върху оплакването и недоволството заради неприятните неща в живота, ще виждам само тях. Но ако избера да се насоча към Исус с молитва, прослава, четене на Библията, зрението ми ще се изяснява. Ще мога да гледам отвъд обстоятелствата около мен към Божието величие и доброта.

Молитва: Господи, помагай ни да се фокусираме върху Тебе и Твоята воля за нас. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще се фокусирам върху Божията доброта.
Джони Шоуън (Уисконсин)

Да се молим за: ТЕЗИ, ЧИЕТО ЗРЕНИЕ Е ПОВРЕДЕНО.

Остави коментар

Live Reply