Привилегията на молитвата

Прочит: Псалм 34:1-8

„Този сиромах извика; и Господ го послуша и от всичките му неволи го избави.“
(Псалм 34:6)
През март 2003 г. получих сериозен инсулт. Беше много тежко, защото лявата ми половина се парализира. Лекарите не очакваха, че мога да се възстановя, но Бог имаше друг план. Възстанових се, върнах се в колежа и започнах нова работа.
След прекарания инсулт ме обзе мисълта да бъда напълно здрав и да видя как растат синовете ми. Започнах да се самосъжалявам, но накрая казах: „Господи, само Ти можеш да премахнеш страховете ми. Ще Ти се доверя“.
Често си припомням това преживяване. Вече не приемам живота като даденост. Бог обича всички нас и иска най-доброто за всекиго. Сега се моля всеки ден. Благодарен съм за привилегията на молитвата, тя е прекрасна възможност за нас. Всички преминаваме през трудности – някои са по-сериозни от други, но най-важното е как излизаме от ситуациите. Ако се молим с вяра, трудностите могат да се превърнат в благословения и в чудесни възможности да благославяме другите.

Молитва: Господи, благодарим Ти за привилегията и възможностите на молитвата. Нека използваме трудностите, за да бъдем благословение за другите. Молим се в името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Днес благодаря на Бога за привилегията на молитвата.
Майкъл Слейтън (Алабама)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА СЛЕД ИНСУЛТ.

Остави коментар

Live Reply