Приятели, които насърчават

Прочит: 1 Петр. 5:6-11

 

„А Бог на всяка благодат, Който ви е призовал в Своята вечна слава чрез Христос Исус, ще ви усъвършенства, утвърди, укрепи и направи непоколебими…“

(1 Петр. 5:10)

 

С Шери сме приятели, откакто се помним, дори когато ни разделят много километри. Когато ми намериха рак на гърдата за втори път и ми казаха, че нищо не се знае и ми предстоят месеци терапия, бях изпълнена с тревога и страх. Сякаш молитвите ми не даваха никакъв резултат. Тогава Шери ми изпрати картичка, на която пишеше: „1 Петр. 5“. Бързо отворих Библията, открих главата и започнах да търся утешителни думи. Когато прочетох десетия стих, почувствах, че картичката е отговор на моите молитви. Словото ми припомни, че Бог ме обича и в подходящото време отново ще ме използва за Своя слава.

След няколко месеца Шери получи удар. Беше мой ред да я насърча. Изпратих ѝ 1 Петр. 5! Оттогава не спираме да благодарим на Бога за дългото си приятелство и за това, че можем да се насърчаваме с любимите си библейски стихове. Когато най-много се нуждаем от Бога, верните приятели могат да ни помогнат да се приближим към Него.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за Твоето слово, което можем да споделяме с другите за насърчение. Нека използваме времето на страдание за Твоя слава. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да насърча някого с Божието слово.

Каролин Елис (Тенеси, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО БОЛЕДУВАТ ЦЯЛ ЖИВОТ.

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

 

 

Остави коментар

Live Reply