Призовани

Прочит: Матей 22:1-14

„Защото мнозина са поканени, а малцина са избрани.“
(Матей 22:14)

През 1979 г. бях сравнително млад и неопитен начален учител със слаба представа за Христос, оформена от неделното училище в детството. Тогава в едно шотландско списание прочетох обява, че се търси учител, който да работи на отдалечения остров Фоула. Тъй като по природа съм приключенски настроен, без да се замисля какво ми предстои, реших да кандидатствам и успях.
Тогава на острова имаше 40 жители и само девет ученици посещаваха моето училище. От мен се очакваше и да водя богослужения, както и да отслужвам погребения. Затова започнах да чета Библията и библейски коментари. Така пораснах духовно. Не само започнах да познавам и обичам Бога, но и можех да споделям вярата си с други хора. Сега знам със сигурност, че през далечната 1979 г. Бог е имал план за мен.

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че ни учиш със Своето слово, за да растем като благословени Твои деца. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

Мисъл за деня: Имам сила да споделям Божията любов с хората.
Дъглас Форест (Обединеното кралство)

Да се молим за: МИСИОНЕРИТЕ.

Остави коментар

Live Reply