Призовани към покорство

Прочит: 1 Царе 15:1-25

„И Самуил каза: Всеизгарянията и жертвите по същия начин ли са угодни на Господа, както послушанието на Господния глас? Ето, послушанието е по-приемливо от жертвата и покорността – от тлъстината на овни.“
(1 Царе 15:22)

Докато бутах бебешката количка, не спирах да се моля. Преживявах поредната криза на тревога и депресия заради заболяването, което имах от 11 години. През последните две години бях изолирана в дома си и се молех да си намеря приятели. Освен това се притеснявах как ще осигуря активен и щастлив живот на бебето си. Когато почувствах Божия подтик да отида на сутрешно богослужение в църквата за първи път от девет години, се изплаших.
За някои това може да не е никакъв проблем, но Господ знае какво означаваше за мен. Въпреки това малката стъпка на покорство промени живота ми. Когато отидох, ме представиха на една домашна група, водена от млада двойка с бебе на възрастта на моето.
Сега има общност от приятели, които ме подкрепят и заедно с които се моля и прославям Бога. Малкият ми син расте в най-добрата компания. Научих важен урок, когато отворих сърцето си към Божието водителство!

Молитва: Отче, благодарим Ти за Твоето слово и за това, че ни водиш. Помагай ни да слушаме Твоя глас и да Ти се покоряваме дори когато не разбираме защо. Амин.

Мисъл за деня: Днес, в малките и в големите неща, ще търся начините, по които Бог ме призовава да Му се покоря. Амин.
Хана Блейвинс (Обединеното кралство)

Да се молим за: МЛАДИТЕ МАЙКИ, КОИТО СА БОЛНИ.

Остави коментар

Live Reply