Призовани за служение

Прочит: Матей 9:37-38

 

„Да не ни дотяга да вършим добро; защото ако не се уморяваме, своевременно ще пожънем. И така, доколкото имаме случай, нека да правим добро на всички, а най-вече на своите по вяра.“

(Галатяни 6:9-10)

 

След едно събиране, на което представяха мисията в Доминиканската република, започнах да се моля за мисионерите. Няколко години по-късно отидох там на почивка. Един приятел, който беше пастор, пътува четири часа, за да ме вземе за богослужение в своята църква, където да проповядвам. Докато разглеждах църквата, бях шокирана от материалната и духовната бедност там. Сърцето ми се смути. Почувствах подтика на Святия Дух да се замисля, че съм отседнала в скъп хотел, докато хората там живеят в бедност и безнадеждност.

След онзи ден активно се включих в мисионерска работа. С Божията помощ мисионерските ни групи са споделили любовта и надеждата в Исус Христос с хиляди хора в Доминиканската република, Хаити и Гватемала. Постоянната ми молитва е да търся Божието водителство и да продължавам да служа. Благодарна съм за благословението на Неговата любов и простителност.

 

Молитва: Боже на всички, вдъхновявай ни по обикновени и необикновени начини. Помагай ни да чуваме призива Ти да разпространяваме благата вест за спасение, да се грижим за хората в нужда и да им служим. Амин.

 

Мисъл за деня: Изобилието, което Бог ми е дал, е предназначено да Му служа.

Ариел Ривера Гарсия (Пуерто Рико)

 

Да се молим за: МИСИОНЕРСКИТЕ ГРУПИ.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply