Пробудени за любовта

Прочит: Псалм 52:8-9

„Понеже съм уверен, че нито смърт, нито живот (…) нито височина, нито дълбочина, нито кое и да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христос Исус, нашия Господ.“
(Римляни 8:38-39)

Когато убиха сина ми три дни преди Рождество Христово, през 2014 г., мъката ми беше непоносима. Започнах да се съмнявам в Божията любов. Просто не можех да се успокоя.
Денят на майката през 2016 г. донесе огромна промяна в живота ми. Макар да не исках, отидох на църква през онзи ден. Когато влязох, приятелите ми ме посрещнаха с прегръдки. По време на обръщението към децата всяко от тях носеше цвете, което да подари на някоя жена от църквата. Едно момиче на име Анна тръгна към мен. Тя ми подаде своето цвете с любов, която не мога да опиша.
По време на проповедта пасторът няколко пъти спомена майките, които са изгубили своите деца. По-късно той ми сподели, че посланието му е било отправено към мен.
След богослужението обядвах с другия си син и прекарахме един прекрасен следобед. Почувствах силната Божия любов и осъзнах, че Бог се е грижил за мен през цялото време, като ми е изпращал хора, които да ме подкрепят.
След смъртта на сина ми животът ми завинаги се промени, но сега знам от опит, че където и да ме отведе животът, Бог ме обича, грижи се за мен и винаги е наблизо.

Молитва: Боже, благодарим Ти, че винаги си до нас и че можем да познаем силата на Твоята любов във всичко. Амин.

Мисъл за деня: Дори в най-мрачните моменти Бог осветява живота ми с любов и мир.
Джени Доналдсън (Мисури)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СКЪРБЯТ ЗА СМЪРТТА НА ДЕТЕТО СИ.

Остави коментар

Live Reply