Никога сами

Прочит: Исая 53:1-6

 

„Той наистина понесе печалта ни и със скърбите ни се натовари; а ние го счетохме за ударен, поразен от Бога и наскърбен.“

(Исая 53:4)

 

Когато дъщеря ми беше в пети клас, ѝ откриха гръбначно изкривяване. Наложи се да носи пластина на гърба, която да поправи нейната стойка. Тя често се будеше нощем и плачеше от болка. Когато попитах доктора какво да правя, той ми обясни, че болка като тази не може да се дължи на изкривяването. Бяхме много объркани, защото не знаехме как да постъпим.

Няколко години по-късно разбрах, че имам дископатия. Вече разбирах болката на нашата дъщеря. Извиних ѝ се, че не съм имала достатъчно съчувствие към нейното страдание.

Сега съм още по-уверена, че Бог много добре разбира нашите болки, защото се въплъти и живя като човек. Исус разбира нашето страдание, скръбта и чувството на загуба. Когато някой страда, можем да го утешим с това, че имаме Бог, Който добре ни разбира и никога не ни оставя сами. Нашият Бог ни състрадава.

 

Молитва: Велики Боже, помагай ни да състрадаваме на своите ближни, както Христос състрадава на нас. Напомняй ни, че винаги си с нас в трудностите. Амин.

 

Мисъл за деня: Как чувствам Божието присъствие, когато страдам?

Джаки Роуз-Тъкър (Джорджия)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ ГРЪБНАЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply