Продължавай да пееш!

Прочит: Псалм 104:31-34

 

„Христовото слово да се вселява във вас богато; с пълна мъдрост се учете и се увещавайте с псалми и химни, и духовни песни, като пеете на Бога с благодат в сърцата си…“

(Колосяни 3:16)

 

Когато с жена ме постъпихме в център за грижа за възрастни хора, нямахме проблеми с паметта, но физически бяхме слаби. Като се настанихме, видяхме, че способността ни да мислим, да говорим и дори да помагаме на другите беше много по-голяма от тази на повечето обитатели в дома. Докато разговарях с хората, разбрах, че много от тях преминаваха през тъга или депресия. Можех да ги насърча поне малко.

Реших да организирам изпълнения на песни след вечеря. Първата вечер се включиха повече от 30 човека! Пазех един сборник с песни още от училище и размножих някои текстове за всички. Един млад човек, който беше пианист, каза, че ще свири. С песните, които избрах, исках да разкрия присъствието на Святия Дух. Получи се! Резултатът беше много насърчаващ, затова реших да продължим инициативата. Пеенето може да въздигне духа ни и да ни приближи към Бога.

 

Молитва: О, Боже, нека продължим да пеем, за да чувстваме Святия Ти Дух, Който ни дава надежда и насърчение. Амин.

 

Мисъл за деня: Дарът на песента може да ме сближи с Бога и с хората.

Рон Келър (Мичигън, САЩ)

 

Да се молим за: НАСТАНЕНИТЕ В ДОМОВЕ ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА.

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply