Произведения на изкуството

Прочит: Битие 50:15-20

„Вие наистина намислихте зло против мен; но Бог го намисли за добро, за да действа така, че да спаси живота на много хора, както и стана днес.“
(Битие 50:20)

Миналата година отидох на разходка в близката гора заедно с приятеля ми Боб от църквата, който е професор и проучва горите. Докато се наслаждавахме на природата, той ми показа една издатина колкото баскетболна топка върху едно от дърветата и ми каза, че това е нещо като тумор. Той беше създал объркване в нормалното развитие на клоните и те не растяха правилно. Така дървото се беше деформирало и изглеждаше грозно. Боб ми каза, че има хора, които оценяват тази деформираност, защото изработват дървени предмети от подобни интересни форми. Когато такава част от дървото се отреже, се вижда, че е обагрена с различни цветове. С повече фантазия тя може да се превърне в произведение на изкуството.
Добрият майстор може да създаде нещо красиво дори от грозното, а колко повече нашият любящ Бог може да превърне разрушения ни свят в живот на праведност и благодат!

Молитва: Татко небесни, докосни ни, когато сме отчаяни, за да се изпълни животът ни с Твоята любов и сила. Молим се така: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

Мисъл за деня: Бог може да създаде от разрушения ни на парчета свят живот, изпълнен с вяра и благодарност.
Кийт Къран (Вирджиния)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО РАБОТЯТ С ДЪРВО.

Остави коментар

Live Reply