Променен живот

Прочит: Исая 40:28-31

 

„… онези, които чакат Господа, ще подновят силата си, ще се издигат с крила като орли, ще тичат и няма да се уморят, ще ходят и няма да отслабнат.“

(Исая 40:31)

 

Когато ми откриха рак през март, 2014 г., целият ми живот, всичките ми надежди се промениха изведнъж. Докторът не прогнозира нищо добро и очакваше да изпадна в отчаяние, но с Божията помощ аз реших да се боря с болестта. Един от най-добрите начини да сторя това е, като уповавам на Божите обещания. Аз съм израснала в християнско семейство, затова Божието слово винаги е било близо до сърцето ми. Всяка сутрин с майка ми четем от Библията и се молим. Псалм 91 и псалм 121 са ни любими. Щастлива съм, че семейството ми е толкова любящо, освен това много хора се молят за мен.

Все пак трябва да съм много внимателна в своите мисли. Лесно се поддавам на отчаянието и чувството за безнадеждност, но не бива да им позволявам да вземат надмощие. Понякога, когато ми кажат, че новините са лоши и ракът напредва, ми се приисква да се откажа, но правя всичко възможно бързо да пропъдя лошите мисли. Искам да се доверявам напълно на Бога, защото Той ме обича и най-добре знае през какво преминавам. Господ има план за моя живот. Вярвам и се уповавам на Неговите обещания, макар понякога да е трудно.

През този тежък период си припомням различни хора, които са разчитали напълно на Бога. На мястото на Даниил, който бе попаднал сред лъвове, аз щях да се ужася (Даниил 6), но за него се казва, че се изправи смело срещу многото изпитания, които го сполетяха. Такива примери ми помагат да остана силна пред изпитанията. Не зная как ще завърши моят живот, но искам да се боря и с Божията помощ да извървя всяка крачка до края.

Молитва: Боже, благодарим Ти, че ни даваш вяра и сила в тежки изпитания. Амин.

 

Мисъл за деня: Имам насърчение – от моите братя и сестри, както и от героите на вярата, за които чета в Божието слово.

Джули Дъглас (Вашингтон)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СА БОЛНИ ОТ РАК.

Остави коментар

Live Reply