Промени

Прочит: 2 Коринтяни 4:7-18

 

„… ако и да тлее нашият външен човек, пак вътрешният всеки ден се подновява.“

(2 Коринтяни 4:16)

 

Обичам да се разхождам по плажа и да събирам мидени черупки и раковини. Когато бях по-млада, си мечтаех да намеря перфектната, но все попадах на назъбени черупки от миди и стриди или твърде обикновени раковини. С годините започнах да ценя малките и заоблени от силата на вълните черупки.

Лилавите и кремавите са ми любими, но има още прекрасни цветове – розови, кафяви, черни и дори златисти. Времето и морските приливи и отливи ги променят, но те са станали красиви по нов начин.

И аз като тези мидени черупки не съм такава, каквато съм била преди. Годините, болестите и една сериозна стоматологична операция са променили външния ми вид. Но благодарение на Божията любов и напътствие продължавам да притежавам ценност и красота. Пръстеният ми съд носи белезите на времето, но имам утехата, че не преставам да се развивам. Както ни напомня днешният прочит: „ние имаме това съкровище в пръстени съдове, за да се види, че превъзходната сила е от Бога, не от нас“ (2 Коринтяни 4:7). Независимо от физическите промени делата ни могат да говорят за Божията сила и обновяващо присъствие в нашия живот.

 

Молитва: Отче, благодарим Ти, че пребъдваш в нас, докато преминаваме през промените на времето. Помогни ни да станем нови творения в Теб, за да виждат хората силата на Твоята любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да прославям Бога в този етап от живота си?

Реджина Карсън (Вирджиния, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ТРЕВОЖАТ ОТ ОСТАРЯВАНЕТО.

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply