Промисъл

Прочит: Псалм 147:4-11

„Погледнете небесните птици, че не сеят, нито жънат, нито в житници събират; и пак небесният ви Отец ги храни. Вие не сте ли много по-скъпи от тях?“
(Матей 6:26)

Водата в реката близо до нашата къща замръзва много рядко, дори в най-студените зимни дни. Течащата вода привлича много прелетни птици, които остават там по време на студения сезон. Всеки ден жена ми ги храни. В началото те се притесняваха от нея, но сега я познават и ѝ се доверяват, дори сами започват да кръжат около нея за храна.
Това ми напомня да благодаря на Бога за Неговия промисъл. Всичко, което имаме – талантите, възможностите ни, знанието – е дар от Него. Когато използваме всичко това за Божия слава, ще видим Неговото грижа в нашия живот. Ако имаме изобилно, трябва да споделим това изобилие и с други, защото Господ е изворът на всяко благо. Той присъства в нашия живот. Както птиците отиват с доверие при моята съпруга, ние можем да се приближим при Бога с радостно очакване на това, което ни е обещал.

Молитва: Боже, отваряй очите ни, за да виждаме, и ушите ни, за да чуваме. Помогни ни да прозрем, че Ти си изворът на всяко благо в нашия живот. Нека използваме всички Твои дарове, за да Ти служим в този свят. Амин.

Мисъл за деня: Как мога да споделя Божията безкрайна любов с другите днес?

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ОПАЗВАТ ЖИВОТНИТЕ.
Гейл Ричардс (Айова)

Остави коментар

Live Reply