Промяна

 

Прочит: Исая 42:5-10

 

„… впускам се към прицелната точка за наградата на горното призвание от Бога в Христос Исус.“

                                                                             (Филипяни 3:14)

 

Когато музикалната ни група започна да репетира новата песен, аз не можех да уловя правилния ритъм. Имам музикално образование и рядко се затруднявам с нотите, защо сега не се получаваше? Щом прочетох внимателно текста, разбрах, че новата песен всъщност е стара и при новия аранжимент ритъмът, който ми беше познат от години, беше сменен. Макар да разчитах нотите, аз бях толкова свикнала със стария ритъм, че подсъзнателно следвах него.

Понякога промяната може да е трудна. Нашата църква преживява голяма промяна – пасторът ни отива да служи в друга църква след осем години, в които бяхме заедно. Сега очакваме нов пастор. Макар че ни се иска да се придържаме към това, което познаваме и обичаме, трябва да отворим сърцата си за новите благословения, които Бог ще ни изпрати. В последната си проповед досегашният ни пастор ни насърчи да продължаваме напред във вярата. Проява на нашата любов към Бога и към него е да продължим да служим и да посрещнем с любов новия си наставник във вярата.

Ние имаме обещание, което ни дава сигурност и надежда: „Исус Христос е същият вчера, днес и до века“ (Евреи 13:8). Обстоятелствата се променят, но Спасителят остава същият.

 

Молитва: Боже, помогни ни да се освободим от тъгата по миналото и да продължим напред с Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ще ни води при всякакви обстоятелства.

Пат Уотсън (Тексас)

 

Да се молим за: ЦЪРКВИТЕ, КОИТО СА ИЗПРАВЕНИ ПРЕД ПРОМЯНА.

 

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply