Промяна

Прочит: Яков 4:13-17

 

„Има много помисли в сърцето на човека, но намерението Господне – то ще устои.“

(Притчи 19:21)

 

Със снаха ми бяхме решили да попътуваме и бяхме изминали хиляди километри до избраното място. Тям щяхме да се отдадем на сутрешни разходки и да се наслаждаваме на гледката. Искахме да натопим краката си в океана и да вдишаме от соления въздух. Освен това планирахме да посетим красив местен парк и да видим лебедите.

Всички планове обаче се провалиха, когато пет минути след пристигането ни снаха ми пропусна едно стъпало пред къщата и си нарани коляното. Вместо дълга разходка, прекарахме дълги часове в спешното отделение. Вместо да ходим по плажа, седяхме и говорехме на верандата. Вместо да разглеждаме парка, станахме още по-близки, докато споделяхме нещата, които ни вълнуват. Плановете за почивка се промениха, но се радвахме на прекрасно време заедно.

Често се разочароваме и изнервяме, когато нещата не вървят по план, но аз съм се научила да се доверявам на Бог, Който ще промисли за моето добро. Всяка промяна, без изключение, ме е приближавала към Него и в повечето случаи е спомагала за духовното ми израстване. Благодарна съм, че въпреки промените Бог остава непроменим и ми помага да се справя с тях.

 

Молитва: Боже, помагай ни да Ти се доверяваме накъдето и да ни води животът. Давай ни мир във време на промяна. Амин.

 

Мисъл за деня: Ще се доверявам на Бога във време на неочаквани промени.

Линда Фейскинг (Кентъки, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е ИЗПРАВЕН ПРЕД СЕРИОЗНА ПРОМЯНА.

 

 

Остави коментар

Live Reply