Проницателност

Прочит: 2 Тимот. 3:14-17

„Цялото Писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата, за да бъде Божият човек усъвършенстван, съвършено подготвен за всяко добро дело.“
(2 Тимот. 3:16-17)

Открих много интересен модел за шал – в пъстри цветове и ярки оттенъци, наподобяващи залез. Когато прочетох инструкциите, си казах: „Какво? Та това е невъзможно!“. Знаех как се правят отделните бримки, но описанието не съответстваше на картинката. Вероятно беше твърде трудно за мен. Реших, че няма смисъл да се заемам с подобно предизвикателство.
Често ни е трудно да вземаме правилните решения. Понякога искаме да направим нещо ново за Бога, откриваме подходяща възможност, но ни изглежда прекалено трудно. Възможно е да знаем какво точно се очаква от нас, но да не ни у ясно как да започнем. Накрая решаваме, че не е по силите ни и ще бъде загуба на време и усилия.
Аз все пак реших да последвам инструкциите от списанието. Изплитах ред по ред, като се придържах точно към модела, и резултатът беше прекрасен. Шалът беше точно такъв, какъвто очаквах. Трябва да четем Библията със същата решителност – постоянно, ден след ден, и да следваме нейните инструкции. Сигурно е, че няма да съжаляваме, защото резултатите ще бъдат прекрасни.

Молитва: Боже, помагай ни да бъдем проницателни и смело да крачим напред. В името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Библията ми дава способност да виждам по-ясно пътя пред себе си.
Шарън Капрън (Оклахома)

Да се молим: ДА РАЗПОЗНАВАМЕ БОЖИЯТА ВОЛЯ.

Остави коментар

Live Reply