Пропуснати възможности

Прочит: Колосяни 4:2-6

 

„Подхождайте с мъдрост в отношенията си с външните, като изкупвате благовремието.“

                                                                                     (Колосяни 4:5)

 

Обичам да следя спортните събития, като използвам функцията за повторение на сцени, която имам на телевизора. В живота обаче няма такава възможност. Ако пропуснем даден момент, той не се връща. Осъзнах това преди няколко години, докато гледах как внукът ми играе крикет. Със съпруга ми не обичаме този спорт, но много обичаме своя внук, затова отидохме на мача.

Аз си взех книга, за да минава времето по-бързо. Мачът започна в девет часа сутринта и все още не беше приключил в 4.30 следобед. Бях останала с впечатление, че нищо съществено не се случва, защото не виждах Брендан да удря често, но когато чух овациите, разбрах, че не съм права. Той беше направил страхотен удар и аз го бях пропуснала. Нямаше повторение. Никога нямаше да имам възможността да видя удара на нашия внук.

Колко често пропускаме възможности? Понякога забравяме да се молим за някого, да позвъним на приятел, който има проблем, да посетим някого в нужда или просто да се усмихнем на минувач. Често пропускаме прекрасни възможности да споделим своята вяра. Святият Дух ни подтиква да го сторим, но ако не обърнем внимание и не послушаме този призив, възможността може да бъде изгубена завинаги. Ако сме чувствителни към Божия глас, ще имаме много възможности да служим на Бога, като споделяме Благата вест и помагаме на своите ближни.

 

Молитва: Небесни татко, помагай ни да се вслушваме в Твоя глас с готовност да му се покоряваме и да се възползваме от всяка възможност да Ти служим. Амин.

 

Мисъл за деня: Ако слушаме с внимание Божия глас, ще имаме много възможности да служим на Бога.

Ленор Уортън (Австралия)

 

Да се молим за: ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА И ТЕХНИТЕ ВНУЦИ.

 

Остави коментар

Live Reply