Прослава на Бога цял ден

Прочит: 1 Солунци 5:16-18

„С Него трябва да се хвалиш и Той е твоят Бог, Който извърши за теб тези велики и страшни дела, които очите ти видяха.“
(Второзаконие 10:21)

Когато се роди нашият внук, отидох в дома на сина ми и снаха ми, за да помагам. Грижата за бебето и къщата толкова ме поглъщаше, че осъзнах как това се отразява на ежедневното ми време за четене на Библията и молитва. Но като се замислих, аз се молех и хвалех Бога през цялото време! Прекрасното чувство на благодарност, което изпитвах, когато погледнех внука си, беше молитва. Докато се радвах на всичко, което той прави, прославях Бога и Му благодарях за неговия и за своя живот, както и за любовта, което имахме в семейството.
Божите дарове около мен – красотата на природата, съвършенството на новороденото – пробуждаха желание да възхвалявам Господа. Сега всеки ден търся благословения, за които да съм благодарна и които да пробуждат у мен желание за молитва.
Раждането на моя внук и необятната любов, която изпитвам към него, ми помогна да си представя колко силна може да е Божията любов към нас. А грижата на сина ми и снаха ми за новия живот е още една причина да възхвалявам Бога и да се замислям колко силно Той ни обича.

Молитва: Милостиви Боже, благодарим Ти за семействата си и за възможността да проявяваме любов към тях, както Ти си проявил към нас. Молим се в името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Мога да прославям Бога през целия ден, а не само в определено време.
Мери Елън Пилънд (Северна Каролина)

Да се молим за: БАБИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ.

Остави коментар

Live Reply