Прослава всеки ден

Прочит: Псалм 103:1-5

„Този е денят, който Господ е създал; нека се радваме и се развеселим в Него.“
(Псалм 118:24)

Животът може да е много натоварен. Имаме толкова много отговорности! Често се отчайвам от хаоса и стреса, които ни причинява съвременният начин на живот. В края на деня обикновено съм изтощена и изнервена.
Една вечер, когато сложих тригодишния си син да спи, той ми каза: „Мамо, мисля, че утре ще бъде много хубав ден“. Тези думи ме докоснаха със своята простота и искреност. Те ми напомниха, че всеки един ден е дар от Бога, пълен с красота и благословения.
Вместо да се съсредоточавам върху неизпълнените ангажименти, аз започнах да си припомням и размишлявам върху благословенията, които Господ ми е дарил. Търся красотата около мен и благодаря на Твореца. Сега съм вгледана в Божията благост и виждам по-ясно Неговото дело в живота ми. Всяка сутрин с децата започнахме да се поздравяваме с Псалм 118:24, а аз продължавам да си го повтарям през деня, за да се успокоявам. Сега, дори когато съм затрупана с работа и притеснена, мога да заявя като псалмиста: „Благославяй, душо моя, Господа, и не забравяй нито едно от всичките Му благодеяния“ (Псалм 103:2).

Молитва: Милостиви Боже, благодарим Ти за многото Твои благословения. Помогни ни да се избавим от стреса и да Те прославим с благодарност. Амин.

Мисъл за деня: Ще славя Бога за красотата и благословенията на всеки ден, подарен от Него.
Джули Калея (Мичигън)

Да се молим за: БЛАГОДАРНОСТ ЗА БЛАГОСЛОВЕНИЯТА НА ДНЕШНИЯ ДЕН.

Остави коментар

Live Reply