Простих ли?

Прочит: Колосяни 3:12-17

„Не съдете и няма да бъдете съдени; не осъждайте и няма да бъдете осъждани; прощавайте и ще бъдете простени.“
(Лука 6:37)

Семейството ми е сред най-големите ми благословения, но последните няколко години за мен бяха истинско емоционално и духовно изпитание. С най-близките ми се озовахме в съда, където трябваше да разрешим своите проблеми. След няколко часа молитви и опити да достигна до някакъв изход от ситуацията, аз реших да предам всичко в Божите ръце. Само на Господ можех да разчитам.
По време на този духовен процес Бог ми показа, че трябва да простя на себе си за пропуснатите знаци, че предстоят конфликти, както и възможности за тяхното ранно разрешаване. Бог ми показа още, че трябва да простя и на своите роднини. Когато прочетох днешния стих, осъзнах, че Исус дава тези три заповеди заедно не случайно. Аз се гордеех с това, че мога да прощавам, но дали не осъждах? Не смятах ли, че някои хора от семейството не заслужават Божията прошка? Истински ли бях простила?
Днешният прочит ни насърчава да прощаваме, както Исус е простил на нас. Знаех, че имам вина. Сам ако оставим осъждането на Бога, ще можем истински да простим.

Молива: Благодарим Ти, Господи, за мира и спокойствието, които чувстваме, когато се покорим на Твоя призив да прощаваме – на другите и на себе си. Амин.

Мисъл за деня: На кого ме призовава Бог да простя днес?
Джакинта Фонтанел (Делауеър)

Да се молим за: НЯКОГО, НА КОГОТО ТРЯБВА ДА ПРОСТЯ.

Остави коментар

Live Reply