Проводници на любовта

Прочит: Исая 41:17-20

 

„… нека отхвърлим всяко бреме и греха, който лесно ни оплита… като насочваме своя взор към Исус…“

(Евреи 12:1-2)

 

В района, в който живеем, често има силни летни бури и големи количества дъжд се изливат на определено място за кратко време. Водосточните тръби на нашата къща имат за цел да отвеждат водата, но когато те се затлачат с листа и други боклуци, тя няма как да се оттече.

Ние сме призовани да бъдем проводници на Божията любов и милост, но също като моите водостоци, ние можем да се „замърсим“ и да не изпълняваме ефективно своята мисия. Така поставяме пречка пред „животворната вода“, с която Бог напоява този свят. Различни неща могат да ни „замърсят“: забързаното ежедневие или страховете, които изпълват нашите мисли, нежеланието да прощаваме, стаените болки от миналото. Моят най-голям проблем е амбицията и постоянният стремеж да бъда одобрена.

Всичко, което ни отклонява от Бога и насочва цялото ни внимание към самите нас, може да ни направи лоши Негови служители. Ако постоянно се молим Бог да ни покаже кое ни пречи да Му служим пълноценно и приемаме Неговата помощ, ще бъдем истински проводници на любовта Му в този свят.

 

Молитва: Боже, помогни ни да се освободим от всичко, което ни отдалечава от Теб и нуждите на нашите ближни. Амин.

 

Мисъл за деня: Искам да бъда проводник на Божията любов в този свят.

Джоан Кембъл (Южна Африка)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО НЯМАТ ДОСТЪП ДО ЧИСТА ПИТЕЙНА ВОДА.

 

 

Остави коментар

Live Reply