Пусни се

Прочит: Ефесяни 4:29-32

 

„Всякакво огорчение, ярост, гняв, вик и хула, заедно с всяка злоба, да се махнат от вас…“

(Ефесяни 4:31)

 

Когато бях на 13 години, заведох телето, което отглеждах, на изложение. Грижех се за него още от раждането му. Беше толкова бяло и пухкаво, че го кръстих Котън (Памук).

Когато дойде време да го покажа, го изведох напред. Точно преди да стигнем до сцената, нещо го стресна и то побягна. Аз го хванах по-здраво и то започна да ме влачи по земята. Хората завикаха: „Пусни се, пусни се!“. Когато се примирих, то ме остави с няколко драскотини и наранено самочувствие.

Често се хващаме за лошите навици, чувства и поведение, което само наранява нас и останалите. Огорчението, гневът и злобата са само част от тези разрушителни емоции. Те не просто нараняват, но пречат на нашето християнско свидетелство. Когато изпитваме тези чувства, не можем да бъдем любящи и прощаващи хора.

Щом започнем да се гневим, нека се вслушаме в гласа на Святия Дух, Който ни казва: „Пусни се!“. Само с Негова помощ можем да се избавим от емоциите и поведението, които нараняват, за да станем отново такива, каквито Бог ни призовава да бъдем.

 

Молитва: Небесни Отче, помогни ни да се вслушаме в Святия Дух, Който ни казва да се откажем от всичко, което наранява, за да бъдат думите и делата ни угодни на Тебе. Амин.

 

Мисъл за деня: От какво поведение ме призовава Бог да се избавя?

Санди Ан Лъмпкин (Индиана, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ОТГЛЕЖДАТ ЖИВОТНИ.

 

 

Остави коментар

Live Reply