Пустинната лилия

Прочит: Исая 35:1-2

„И за облекло защо се безпокоите? Наблюдавайте полските лилии как растат – не се трудят, нито предат; но ви казвам, че дори Соломон в цялата си слава не се е обличал като някоя от тях.“
(Матей 6:28-29)

Посетихме южната част на град Аджо в Аризона, която е пустинна. Там видяхме така наречените „пустинни лилии“. Те са красиви растения с малки цветчета, които се откриват само в югозападните пустинни части на Америка и северната част на Мексико. Испанците са нарекли това растение „лилия ахо“, защото местните хора са консумирали неговите луковици, които имат вкус на чесън. „Ахо“ е испанската дума за чесън.
Когато видях това красиво цвете да расте в този пясъчен пейзаж, се удивих как Бог твори красота дори на места, които ни се струват абсолютно неприветливи. И в нашия живот Той твори красота по същия начин. Дори в пустинята на болката, самотата и отчаянието Господ ни показва, че можем да процъфтяваме, където сме засадени, и да споделяме вярата си със своите ближни. Когато посветим живота си на Бога, това, което ни се е струвало грозно в нас, ще ни се стори красиво, защото Бог ще бъде в нашия живот.

Молитва: Господи, напомняй ни, че там, където ние виждаме грозота, Ти виждаш красивото; там, където виждаме страх, Ти виждаш надежда. Амин.

Мисъл за деня: Бог може да направи така, че любовта да разцъфтява в живота ми.
Кен Клаар (Айдахо)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е САМОТЕН.

Остави коментар

Live Reply