Работа от сърце

Прочит: 1 Петр. 4:9-11

 

„Каквото и да вършите, работете от сърце, като за Господа, а не като на човеци.“

                                                                         (Колосяни 3:23)

 

Спомням си как като момче прекарвах летните следобеди в ателието за ремонт на обувки на моя дядо. В съзнанието ми са още живи звуците и картините от тогава: машините, парчетата кожа по пода, забързани клиенти, които искаха да дадат втори шанс на своите обувки.

Дядо беше много фин човек, който се гордееше с всичко, което прави, и това се отнасяше не само за работата му, но и за всеки аспект от живота. Когато излизаха от ателието, клиентите му си тръгваха не само с чифт здрави обувки, но и вдъхновени и насърчени.

Аз научих от дядо нещо много важно: отношенията ни с Бога изискват да развием у себе си чувство за любов и цялостност във всичко, което вършим, без значение къде сме – на работа, в училище, вкъщи или на непознато място. Начинът, по който ние, християните, се отнасяме към своите задължения, дори рутинните, може да е знак за начина, по който служим на Бога. Всеки ден ни предоставя възможности да служим на хората около нас. Чрез думите и делата си можем да потвърдим Своята любов към Бога и посветеността си на Него в един свят, в който сме поставени като Божии настойници.

 

Молитва: О, Боже, нека осъзнаем своята истинска цел и да използваме всичко, което ни подаряваш, за да Те прославяме. Амин.

 

Мисъл за деня: Живея ли богоугоден живот?

Робърт Милър (Пенсилвания)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ИМАТ СВОЙ МАЛЪК БИЗНЕС.

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply